Support

Ga nichen

Ga nichen en domineer je niche. Het kiezen van een niche binnen je branche of productportfolio kan wonderen doen voor je business en je zoekmachine optimalisatie. Hiervoor zijn een aantal redenen aan te voeren. In een niche is weinig tot geen concurrentie. Omdat er binnen die niche geen concurrentie is heb je ook geen last van concurrentie op je zoekwoorden. 

Binnen een niche is het makkelijker om gezien en gevonden te worden als een absolute expert of autoriteit. Veel bestaande markten zitten vol en het kiezen van een niche is bijna een vereiste om te overleven daar je anders niet gevonden word. Een voorbeeld van websites die binnen een bestaande branche zijn gaan ‘nichen’ zijn Match4me en 50plusmatch. Dit zijn datingsites voor hoogopgeleiden en 50-plussers die binnen de branche online dating succesvol zijn geworden. Daar deze markt nog niet overspoelt hebben zij een hoge ranking.

Google +

Met de lancering van Google + is het nog duidelijker hoeveel belang Google hecht aan sociale media. Met de introductie van Search Plus Your World heeft Google social media nog een stapje verder gebracht en dit geïntegreerd met haar normale zoekresultaten. Op deze manier probeert Google mensen bijna te dwingen om gebruik te maken van Google + omdat ze anders potentiële bezoekers mislopen. Hoewel dit vervelend klinkt is een Google + account, zeker voor je bedrijf, aan te raden.

Rate this item
(2 votes)
More in this category: « Marketing Google Adwords »

1 comment

  • Arie Appeldoorn

    Mooi voorbeeld van een niche is fijne houtbewerking van een klant van mij welke hierdoor op pagina 1 van Google terecht komt. Test het zelf maar eens door in Google naar fijne houtbewerking te zoeken en je zult zien dat Guus Knoops op pagina 1 hiermee staat.

    Report
    posted by Arie Appeldoorn zaterdag 27 december 2014 12:23 Comment Link
Login to post comments
back to top