Support

Afbeeldingen

Afbeeldingen optimaliseren. Om tot een optimale zoekmachine vriendelijke website te komen zijn er nog veel van die “kleine dingetjes” die je kunt doen. Deze zorgen niet voor grote stijgingen binnen de zoekresultaten maar kunnen wel net dat kleine zetje geven. Eén van de dingen die je nog kunt doen is het optimaliseren van je afbeeldingen.

Bestandsnaam

Allereerst is het verstandig om de bestandsnaam te laten verwijzen naar de afbeelding of zoekwoorden waar je voor wil optimaliseren voor die pagina.

Voorbeeld:

Fout: img_142.jpg
Goed: pay-per-click.jpg

Alt-tag

Verder kun je aan de afbeelding een alt-tag meegeven. Deze komt tevoorschijn wanneer je met je muisaanwijzer op een afbeelding gaat staan. De alt-tag is bedoeld als vervangende tekst wanneer de afbeelding niet geladen kan worden. Ook slechtzienden en blinden, die teksten middels een software laten voorlezen, hebben profijt van de alt-tag. Ze weten dan immers waar de afbeelding over gaat. De tekst in de afbeelding moet je dus laten verwijzen naar de afbeelding of zoekwoorden waar je voor wil optimaliseren.

Voorbeeld:

Code: <img border=”0″ width=”147″ src=”http://www.ankth.nl/images/seo/pay_per_click.gif” alt=”Pay-per-click” height=”141″ />

Conclusie

Het optimaliseren van je afbeeldingen is dus zeker niet onverstandig. Het kost weinig tijd. Succes!

Rate this item
(2 votes)
More in this category: « Wat is SEO? Tags »
Login to post comments
back to top