Support

Backlinks

Een goede manier om links naar je site te verkrijgen is het gebruik maken van een handtekening met links op bijvoorbeeld forums en reacties op weblogs. Veel mensen maken hier gebruik van maar niet zoals het eigenlijk zou moeten. Het kan namelijk nog veel effectiever. Backlinks verkrijgen naar je website is belangrijk omdat zoekmachines hier een grote waarde aan hechten. Waarom? Zoekmachines gaan uit van het feit dat een website goede informatie moet bevatten wanneer een andere website hier naar toe linkt. Forums en weblogs zijn een goed voorbeeld van websites waarvan je links kunt krijgen.

Wanneer je een account opent bij een forum kun je vaak gebruik maken van een handtekening. Dit is een stukje tekst wat automatisch onder elke post (reactie) geplaatst wordt. Vaak mag hier dan ook gebruik gemaakt worden van de href code. Voor de niet zo gevorderde html-ers onder ons, je mag een link plaatsen in je handtekening. Interessant! Je mag dus een link plaatsen die meestal door de zoekmachines zal worden gezien. Een interessante manier dus om links te verkrijgen naar je website.

Om hier optimaal gebruik van te kunnen maken moeten we een paar dingen in acht houden
De zoekmachines kijken vooral naar de tekst die gelinkt is. Zo kun je bijvoorbeeld een hele zin als link maken: “Website over internet marketing!”  Echter is dit niet zo verstandig. Omdat de zoekmachines vooral waarde hechten aan de gelinkte tekst (in het voorbeeld is dit de hele zin) kunnen we hiervan gebruik maken door daar de keywords in te zetten waar we graag op gevonden willen worden. Niemand zal natuurlijk zoeken op: “Bekijk mijn website over internet marketing”. We moeten daarom alleen de keywords linken waar we op gevonden willen worden.

In plaats van het voorbeeld hierboven gaan we de handtekening als volgt opmaken: “Bekijk hier mijn website over internet marketing” Zoals je kunt zien is zijn nu alleen de keywords gelinkt waar we op gevonden willen worden, in dit geval “internet marketing”

Content moet overeen komen

Een tweede punt waar je rekening mee moet houden dat de zoekmachines alleen de links naar jouw website belangrijk vinden wanneer de website waar de link vandaan komt over hetzelfde onderwerp gaat als jouw website. Ofwel een autoforum met je link moet linken naar je autowebsite. Het is dus zinloos om op een forum over “honden” handtekeningen te plaatsen waarin gelinkt wordt naar een website over “internet marketing”.

Spammen

Tenslotte moet je uitkijken met het spammen van forums. Mensen hebben vrij snel door dat je alleen maar antwoord om veel links te verkrijgen. Kenmerken zijn antwoorden die nergens op slaan en antwoorden van een paar woorden. Pas hier dus mee op want het geeft slechte publiciteit wanneer je als spammer wordt gezien.

Rate this item
(1 Vote)
More in this category: « Linkexchange Goede links »
Login to post comments
back to top