Support

Domeinnaam

Domeinnaam voor de zoekmachines registreren

Voorbeeld

Mijn website is www.brillen.nl. Echter ik verkoop ook zonnebrillen. Is het nu verstandig om de domeinnaam www.zonnebrillen.nl te kopen en deze door te verwijzen naar www.brillen.nl? Ik heb namelijk ergens gelezen dat het zoekwoord in de domeinnaam er voor zorgt dat ik bovenaan sta bij Google.
Antwoord: Nee

“Leeg domein” scoort nooit bij  Google!

Wanneer je alleen een domeinnaam zou registreren en er één pagina op zou plaatsen die doorverwijst naar je hoofdwebsite zal deze NOOIT scoren bij Google! Google is namelijk gesteld op inhoudelijke websites. Websites die dus inhoud hebben waar de bezoekers iets aan hebben. Je zult dus nooit of te nummer scoren met een lege website.

Bekijk het eens vanuit Google perspectief. Google wil relevante resultaten tonen, dat mag duidelijk zijn. Nu moet je eens voorstellen dat er zo’n lege website op de eerste plaats zou staan. Wat gebeurt er nu als mensen daar op klikken? Ze worden weer doorverwezen naar een andere website (met vaak andere inhoud). Een dergelijk resultaat is volgens Google dus niet relevant.

Conclusie: het heeft geen zin om een domeinnaam te registreren zonder inhoud om te scoren bij Google. Dat lukt toch niet!

Maar…

Het kan wel verstandig zijn om een dergelijke domeinnaam te registreren voor de type-ins. Er zijn ook nog veel mensen die het zoekwoord direct als domeinnaam in de adresbalk van hun browser typen. En dan heeft het wel zin om deze direct door te laten verwijzen naar je hoofdwebsite. Maar let op! Verwacht geen honderden bezoekers per maand. Denk eerder aan tientallen. Uiteraard is dit natuurlijk ook erg afhankelijk van het soort zoekwoord en het zoekvolume.

Rate this item
(1 Vote)
More in this category: « Don't do Call to action »
Login to post comments
back to top