Support

Sitemap

Sitemap

Een sitemap voor je bezoekers bestaat uit een pagina waarop alle, voor de bezoeker, interessante links op staan. Zodoende kunnen bezoekers via één pagina op alle voor hen interessante pagina’s komen. Een sitemap voor bezoekers is dus te vergelijken met een inhoudsopgave van een boek. 

Een sitemap voor de zoekmachines is echter heel wat anders. Deze “pagina”, die niet zichtbaar is voor je bezoekers, bevat meestal dezelfde links als de sitemap voor je bezoekers. Het doel van deze sitemap is ervoor zorgen dat alle pagina’s binnen je website ook door de zoekmachines worden gevonden (en worden geïndexeerd!). Ik maak bij iedere Joomla website altijd een sitemap speciaal om deze reden.

Google hecht veel waarde aan je sitemap. Zorgt een sitemap voor een hogere positie binnen de zoekresultaten?
 Een sitemap is niet van invloed op je positie binnen de zoekresultaten. Het zorgt er echter wel voor dat er meer pagina’s van je website worden geïndexeerd. Meer pagina’s in de index van Google betekent natuurlijk ook meer kans op bezoekers van de zoekmachine. Je begrijpt dat de sitemap dus nuttig is voor Google als het om een grote uitgebreide website gaat met enorm veel pagina's zoals deze website.

Zorg dus dat je gebruik maakt van een sitemap op je website, voor de bezoekers én voor de zoekmachines!

Rate this item
(1 Vote)
More in this category: « Goede links Don't do »
Login to post comments
back to top