Support

Wat is SEO?

Zoekmachine optimalisatie (ook wel SEO genoemd) is één van de goedkoopste manieren om meer bezoekers naar je website te krijgen. Onder zoekmachine optimalisatie verstaan we het optimaliseren van je website voor het beter vindbaar worden in de zoekmachines. Bijna alle marketing artikelen gaan voornamelijk over zoekmachine optimalisatie voor Google. Dit omdat Google een marktaandeel heeft van meer dan 85%. 

De basis van zoekmachine optimalisatie

Wanneer je een website hebt wil je natuurlijk veel bezoekers. En wanneer je bezoekers wil zullen ze je moeten kunnen vinden. Het is daarom belangrijk om ervoor te zorgen dat je website vermeld staat in de grootste zoekmachines (Google) waar je je website gratis kunt aanmelden. Er zijn al enorm veel boeken over geschreven en er wordt op veel websites al uitgelegd hoe je daar voor kunt zorgen.

Schijf voor je bezoekers en niet voor de zoekmachines

De SEO experts laten je vaak veel verschillende manieren zien hoe je een website technisch gezien kunt optimaliseren. Gebruik maken van dikgedrukte woorden, de belangrijkste zoekwoorden genoeg terug laten komen in de tekst enz. enz. enz. Wanneer je al deze technieken toepast zul je al snel het belangrijkste uit het oog verliezen. De bezoeker die voor specifieke informatie komt!

Je maakt de website immers voor de bezoekers en niet voor de zoekmachines. Wanneer je dus allemaal rare teksten gaat krijgen met overdreven veel zoekwoorden en overmatige tekstopmaak zal dit ten koste gaan van de leesbaarheid en dus irritatie bij de bezoekers opwekken. Wanneer je succesvol wil zijn op het internet en bezoekers op je website wil krijgen én houden (heel belangrijk), zul je interessante en goed leesbare teksten moeten voorschotelen.

Zorg voor kwalitatieve inkomende links

Kwalitatief goede inkomende links zijn cruciaal voor een goede ranking binnen de zoekmachines. 

Stel een goede zoekwoordenlijst samen

Wanneer je de zoekwoorden gaat uitkiezen, zorg dan dat je huiswerk goed gedaan is. Wanneer je een zoekwoordenlijst samenstelt waar niemand ooit op zoekt zul je weinig bezoekers krijgen. 

Regelmatig updaten

Zelfs wanneer je website eenmaal in de zoekmachines staat en je een goede ranking hebt behaald is het belangrijk dat je de website regelmatig blijft updaten. Zorg ervoor dat je maandelijks minimaal 5-8 nieuwe pagina’s aan je website toevoegt. Wanneer je dit niet doet zal het snel afgelopen zijn met de hoge ranking omdat er concurrenten zijn die wel regelmatig updaten. En jammer maar helaas, de voorkeur van Google gaat uit naar websites die regelmatig geüpdate worden.

Een goede manier om nieuwe pagina’s aan je website toe te voegen is middels een weblog of via user generated content. Via een blog kun je wekelijks (of het liefst dagelijks) het laatste nieuws over je bedrijf/vakgebied geven. User generated content verkrijg je door bijvoorbeeld een forum aan je website toe te voegen. Dit zijn slechts enkele basisregels die zeer belangrijk zijn voor een goede ranking bij de zoekmachines. 

Rate this item
(2 votes)
More in this category: Afbeeldingen »

1 comment

  • Arie Appeldoorn

    Zoekmachine Optimalisatie werkt maar kost veel tijd om dit te realiseren. Vaak is het een samenspel van Social Media en een Website.

    Report
    posted by Arie Appeldoorn zondag 04 mei 2014 12:09 Comment Link
Login to post comments
back to top