Support

Flickr

Wat is Flickr?

Flickr is een website voor het delen van foto's en videofragmenten. Het gezien als een Web 2.0-applicatie die tagging (trefwoorden) gebruikt om een niet-hiërarchische classificering mogelijk te maken (folksonomie). Bij het uploaden van foto's kan de gebruiker opgeven onder welke voorwaarden (licentie) anderen de foto mogen gebruiken. Foto's kunnen in een privégedeelte worden geplaatst of toegankelijk worden gemaakt voor gebruikers die toestemming hebben van de uploader. Het uploaden kan via pc, e-mail of mobiele telefoon.

Geschiedenis

Flickr is ontwikkeld door het Canadese bedrijf Ludicorp en werd in maart 2005 overgenomen door Yahoo!. Yahoo! heeft in 2007 het eigen Yahoo! Photos gesloten ten gunste van Flickr. Sinds april 2008 kunnen korte videofragmenten (90 seconden, 150 MB) geüpload worden.

Opslagplaats

Flickr is uitgegroeid tot een populaire opslagplaats, vooral onder webloggers. Er zijn twee soorten account: gratis accounts, die 300MB per maand kunnen uploaden, en maximaal 30MB per foto, en pro-accounts, die ongelimiteerd kunnen uploaden, met een maximale grootte van 50MB per foto. Flickr meet in tegenstelling tot veel andere fotodiensten niet de opslagruimte, maar het dataverkeer. Wanneer foto's verwijderd worden heeft dat geen invloed op de opslagruimte die je nog over hebt.

Rate this item
(0 votes)
More in this category: « Facebook Google + »
Login to post comments
back to top