Support

Google +

Wat is Google +

Google+ (ook bekend als Google Plus of G+) is een sociaalnetwerksite dat draait op Google-technologie, en dat door Google wordt beheerd en uitgebaat. Google lanceerde Google+ in 2011. De lancering werd door verschillende experts gezien als een poging om de dominante positie van Facebook aan te vallen, maar dat heeft Google nooit bevestigd. Er zijn meer dan 500 miljoen mensen aangemeld op Google+, waarmee Google+ het op één na grootste sociale medium is. In Google+ kunnen geregistreerde gebruikers zogenoemde kringen aanmaken. Binnen deze kringen kunnen vrienden toegevoegd worden om berichten per vriendengroep mee te delen. Vrienden kunnen een hangout beginnen.

Geschiedenis

Google+ werd op 28 juni 2011 gelanceerd, maar aanvankelijk alleen voor genodigden, net als bij de lancering van Gmail: Google verstuurde enkele uitnodigingen voor het nieuwe platform naar mensen die als eerste lid konden worden en daarna de mogelijkheid kregen zelf nieuwe leden uit te nodigen. In het begin was het dan ook alleen mogelijk om een Google+ gebruiker te worden als je iemand kende die al een account had. Na twee dagen zette Google de uitnodigingen kortstondig stil, omdat de groei van het aantal gebruikers te snel ging. Enkele dagen later werden de uitnodigingen opnieuw geactiveerd.

Statistieken

Op 14 juli 2011, na de lancering van de proefperiode, had het netwerk 10 miljoen gebruikers. Na vier weken online waren er 25 miljoen unieke gebruikers. Op 20 september 2011 werd de toepassing voor iedereen opengesteld. In oktober 2011 had de dienst 40 miljoen gebruikers en eind 2011 werd het aantal gebruikers op 62 miljoen geschat.

In mei 2012 claimde Google op dat moment meer dan 170 miljoen gebruikers te hebben. In juni 2012 waren er meer dan 250 miljoen gebruikers. De activiteit van gebruikers is relatief laag. Uit analyse van RJMetrics bleek dat een gemiddeld Google+-bericht minder dan één +1 of reactie kreeg of gedeeld werd. Drie op de tien gebruikers die een bericht geplaatst hadden, plaatsten geen tweede bericht. Zelfs na vijf publieke berichten was er een kans van 15% dat een gebruiker daarna geen bericht meer plaatste. Ook de tijd dat een gebruiker actief op de website is, daalt bij Google+ al een geruime tijd. Verschillende marketingblogs noemen Google+ een spookstad. Ofwel Google + wil niet echt aanslaan tot nu toe bij de gebruikers ervan.

Rate this item
(2 votes)
More in this category: « Flickr LinkedIn »

1 comment

  • Arie Appeldoorn

    Google + is dan misschien niet algemeen geaccepteerd door de internetgebruikers maar voor zoekmachine optimalisatie scoort deze gratis aan te maken pagina wel punten. Dus gewoon even doen en maak een Google + pagina aan ter promotie van uw zakelijke activiteiten.

    Report
    posted by Arie Appeldoorn vrijdag 13 juni 2014 18:52 Comment Link
Login to post comments
back to top