Support

Youtube

YouTube.com werd opgericht in februari 2005 door drie medewerkers van PayPal, namelijk Chad Hurley, Steve Chen en Jawed Karim. Ze waren al vroeg actief in de computerindustrie. De domeinnaam YouTube.com werd geregistreerd op 15 februari 2005. In de maanden erna werd de website langzaam opgezet. In mei 2005 werd vertoond hoe de website er uit zou zien. Een half jaar later was de website volledig actief. Het bedrijf werd bestuurd vanuit een garage in San Mateo. De website groeide snel in populariteit, en in 2006 stond de site in de top 10 van meest bezochte websites wereldwijd. Concurrenten Google Video en Yahoo Video bleven ver achter bij YouTube. Eind 2009 werd YouTube door het Amerikaanse magazine Adweek uitgeroepen tot website van het decennium. Het liet Google, Wikipedia en Facebook achter zich in de verkiezing. Op 2 december 2011 werd de vormgeving van YouTube aangepast.

Ongeacht hoe je aanwezig bent op internet, een grote website, een blog, een pagina in een sociaal netwerk, of iets anders, zijn er vele manieren om YouTube hierin te integreren. Van eenvoudige ingesloten video's tot onze API's met uitgebreide functionaliteit; je kunt video integreren op alle niveaus van technische expertise. YouTube toevoegen aan je site is meer dan alleen een aantal van de miljoenen video's op YouTube toevoegen. Het zorgt ervoor dat je bezoekers geïnteresseerd blijven en maakt zelfexpressie en interactie met een van hun favoriete services mogelijk. Het zorgt er ook voor dat je site, blog of pagina wordt opgenomen in de YouTube-videocommunity, een internationaal netwerk met gebruikers, makers en sites die met elkaar zijn verbonden via de grootste verzameling online video's op internet.

Video is veel interessanter dan tekst. Het trekt meer gebruikers aan en houdt ze langer op je site. YouTube beschikt over een grote verzameling internetvideo-inhoud waardoor het in combinatie met de hulpprogramma's voor zoeken, afspelen en API's eenvoudiger voor je wordt om video toe te voegen. Wanneer je de betrokkenheid van gebruikers wilt vergroten, kun je proberen video te gebruiken om een discussie te beginnen of commentaar toe te voegen door meer context te geven aan je gebruikers. Het is vrij eenvoudig je eigen site gratis uit te breiden met je eigen video's. Je hoeft alleen eerst je video's te uploaden naar YouTube. Het is gratis en wij dekken de kosten voor hosting en streaming. Het is niet alleen een goede manier om de betrokkenheid van gebruikers op je site te vergroten, maar het is ook nog eens zeer eenvoudig en gratis. Wanneer je de video's hebt geüpload, kun je deze eenvoudig op je site weergeven.

Application Programming Interface (API)

API is een verzameling definities, ook wel bibliotheek genoemd, die ervoor zorgen dat verschillende programma's (software met andere softwarepakketten) met elkaar kunnen communiceren. Dankzij deze interface tussen softwaretoepassingen kunnen bij de ontwikkeling van applicaties beide systemen snel en eenvoudig verbonden worden. Er worden geen details over de functionaliteit of implementatie bekendgemaakt, maar dankzij de API kan de software wel worden aangesproken. Zo is het bijvoorbeeld niet nodig dat een tekenprogramma weet hoe de printer aangestuurd moet worden, maar kan het daarvoor een API aanroepen in een bibliotheek.

Rate this item
(0 votes)
More in this category: « Twitter Instagram »
Login to post comments
back to top