profiel

Arie Appeldoorn komt van oorsprong uit een technische/productieve omgeving waarbij hij procesoperator en kwaliteitscontroleur is geweest. Hier kwam hij al vlug in contact met computers en ontdekte al snel dat de mogelijkheden hiermee bijna eindeloos zijn. Tijdens dit autodidactische proces is hij zich gaan specialiseren in zijn creatieve commerciële vaardigheden.

Inmiddels heeft hij een enorme ervaring op het gebied van new media en print media, internet, zoekmachine optimalisatie en marketing. Hij ontwerpt, bouwt en onderhoud websites en webshops in Joomla en WordPress en neemt daarbij ook de gehele (gedrukte) huisstijl voor zijn rekening. Dit doet hij sinds de oprichting van Ankth in mei 2001.

Het Ankth-teken ☥, het levenskruis of het Ankth-kruis is een van de bekendste oude Egyptische symbolen en vertegenwoordigt in de Egyptische mythologie het eeuwige leven. De Egyptische goden dragen dit op afbeeldingen als teken van hun onsterfelijk zijn, de sleutel van het eeuwig geluk; wanneer mensen het dragen wordt daarmee aangegeven dat zij deze wereld voor het hiernamaals hebben geruild. Het werd geacht hun bescherming te bieden tegen allerlei gevaren. De hiëroglief in deze vorm betekent ‘leven’. Het Ankh-kruis wordt ook wel gezien als een christelijk symbool. Over de oorsprong van de vorm bestaan verschillende opvattingen. Volgens de één is stelt de Ankth de verbinding voor van het T-vormige Osiris-kruis met het ovaal van Isis, met als resultaat een sleutel die de geheimen van het leven ontsluit.

De ander zegt dat het symbool de rivier de nijl voorstelt, welke de basis vormt van het leven in Egypte. Het onderste deel is de nijl, het rondje de nijldelta, en de twee armen stellen de west en oost oever voor. Een derde opvatting is dat het teken een sandaalriem voorstelt. In de Egyptische koptische kerk werd in de vierde eeuw de Ankh als symbool gebruikt voor het leven na de dood. In de jaren 80 van de 20e eeuw maakte het symbool een heropleving mee als sieraad bij aanhangers van de gothic/new wave subcultuur vandaar je ze tegenwoordig vaak als sieraad ziet aan de ketting. In Unicode is het Ankh-teken opgenomen onder nummer U+2625 (☥). Unicode is een internationale standaard voor de codering van binaire codes naar grafische tekens en symbolen.